Recept: Kipburger met appel en feta
Deze kipburger met appel en feta zorgt voor een frisse combinatie met een crunchy randje. Een heerlijke maaltijd voor zowel de lunch als diner!
Een broodje hamburger, heerlijk van de BBQ met dit zonnige weer. Van een vega burger tot een runderburger en in dit geval een kipburger. Natuurlijk zitten er wel verschillen in qua macro’s. Macro’s is een afkorting voor macronutriënten. Het is een term die gebruikt wordt om de verhouding tussen eiwitten, koolhydraten en vet aan te geven. Als je zelf een burger maakt van rundergehakt heb je namelijk een calorie- en vetrijkere versie dan wanneer je voor kipgehakt gaat. Bij een vega versie zijn de eiwitten in sommige gevallen iets lager.
Bij de kipburger met appel en feta zorgt het mengen van fruit en groente door het gehakt voor een grotere burger met betere macro’s. Natuurlijk kun je dit ook met rode appel en een andere kaassoort bereiden als je wilt!
Tip: Pimp de burger met friet van zoete aardappel en een frisse salade
Kipburger:
- 300 gram kipgehakt
- 25 gram volkoren beschuit
- 50 gram feta light
- 75 gram groene appel
- 1 teentje knoflook
- 1 waldkorn bol
- Peper en zout
Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 15 minuten
Goed voor: 4 burgers
Zo bereid u dit gerecht voor:
- Snijd de appel en de Feta in kleine stukjes
- Maal de beschuitjes fijn en voeg het peper en zout toe en knijp het knoflookteentje hierin fijn
- Meng het kipgehakt met de beschuitjes, appel en feta.
- Warm de grill op en bak de burgers 10 tot 15 minuten
- Bak ondertussen ook de waldkorn bol af
- Beleg het broodje met sla, vervolgens de burger en als laatste met een sausje naar keuze
Eet smakelijk!
Voedingswaarden per 100 gram burger:
154 calorieën
5.9 gram koolhydraten
15.8 gram eiwitten
7.2 gram vetten
0.8 gram vezels
*Foto en recept van Fit.Food.Joy
Ervaar VitaePro zelf!
- Voor spieren & gewrichten
- Gedocumenteerd effectief
- Achteraf betalen
- Automatische bezorgservice
- Geen verplichtingen
Nu slechts € 9,95
voor de eerste zes weken
Normaal € 38,-